Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg den 23 mars 2012

Av julimamma - 23 mars 2012 22:33

Vi har suttit och pratat lite om Tiffanys framtid på förskolan och dom håller just på och utreder om att hon ska ha en specialpedagog som ska ta hand om och ge Tiffany de stöd hon behöver inom förskolan på avdelningen. Så vi har även pratat om den avdelningen som vi fick plats på förra året de har vi  som 1:a alternativ igen dels att personalen vet vilka vi är och vad Tiffany har gått igeonom. Men den avdelningen är samtidigt för barn mellan 1-3år, vilket Tiffany är 2år i sommar och kommer kunna gå där 1år sen måste hon byta avdelning.
Då har vi suttit och fundera på om de inte är bättre om hon börjar på en annan avdelning som barnen kanske är mellan 2-5år eller 3-5år. Så vi har faktiskt sökt till en annan förskola med nu under kvällen så jag håller tummarna att vi kan få en plats där men samtidigt vill jag att hon ska komma tillbaka till samma ställe som förut de är verkligen jätte svårt.
Så nu är de bara hålla tummarna att de kommer funka bättre än förra året och skola in Tiffany på förskolan, samtidigt att de blir ett bra beslut och plats för Tiffany.

 

Av julimamma - 23 mars 2012 21:33

Som ni kanske redan läst tidigare idag så har Tiffany lärt sig sätta sig upp nu under veckan och de är jätte roligt och se att hon kan utvecklas och de hjälper med all träning som vi läggerner varje dag/kväll.
Annars under dagen har Tiffany inte vilja ätit sin gröt imorse eller ikväll men så är de ibland men hon drack sin nya näringsdryck till mellis och annars sin Spe.ersättning så hon har fått i sig så hon klarar sig iallafall och de är de viktigaste. Men Tiffany har vairt jätte glad och busig under dagen även när vi har tränat idag vilket vi har gjort mest idag. Men sen när de var dags och sova middag vid kl 15 så fick hon sin näringsdryck och en ny blöja för att sova, så vägra hon och de gick 1-2-3timmar och hon vägra totalt och sova men efter 2timmar fick hon en ny blöja och en flaska med ersättning för att hon skulle förhoppningsvis somna då, men NEJ de ville hon inte göra. Så de var bara och ta upp henne igen och träna lite mer och busa med henne samtidigt och kolla lite på tv som hon tycker är så kul för då gör hon vissa saker utan att hon tänker sig för när vi tränar.

Nu är de 2dagar som Tiffany inte har sovit middag så nu ska hon få bestämma själv under helgen om hon vill sova eller inte. Hon tokvägrar verkligen och sova middag men vi får se, hon kanske tycker att hon är så pass "stor" att hon inte behöver sova middag längre. Det återstår och se under helgen hur hon bestämmer sig för. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll ska snart ta en dusch sen blir de och lägga sig skapligt. Ha de bra!

Av julimamma - 23 mars 2012 15:56

Tiffany har lärt sig och sätta sig upp nu i veckan de är helt otroligt vad verkligen är duktig. Det visar ju att de händer saker på de vi har tränat på sista tiden med henne nu. Hon blir dessutom jätte glad när man säger att hon är duktig när hon sätter sig upp helt själv, hon försöker redan nu dra sig upp mot möblerna själv med hon har lyckas några gånger med det.
 
Tiffany gör mamma stolt när hon utvecklas och lär sig saker av de vi tränar henne med. Älskar dig gumman. <3
 

Av julimamma - 23 mars 2012 00:21

När hon födddes var hon 49cm, idag är hon 74cm lång så hon har växt: 25cm.
När hon föddes vägde hon 3840gram, Idag väger hon ca 7740gram och gått upp i vikt: 3900gram.


Tiffany har växt 25cm sen hon föddes och gått upp 3900gram så nästan 4kg. Hon är idag 1år och 8månader(20mån). och har som sagt gått igenom en del saker i sitt liv redan som inte ens är 2år riktigt. Men jag är verkligen jätte tacksam att dom hittade hennes hjärtfel direkt efter förlossningen och att inte vi behövde åka hem emellan och hon kanske hade mått sämre under tiden hemma. Just att även läkarna är så DUKTIGA som kan göra operationer på så småbarn även på såna som är förtidigit födda. Dom läkarna är verkligen GULDVÄRDA och att vi bor i Sverige dessutom att dom kan få den vården som barnen behöver så dom kan få de bra och en chans att överleva.
Även om de har varit jobbiga perioder på sjukhuset så är det samtidigt de bästa som Tiffany kan få för att må så bra som hon gör faktiskt idag och att hon har en chans och få ett längre liv och att hon har mer ork att utvecklas och leka. Mina tankar har kommit ibland om fall dom inte hade hittat Tiffanys hjärtfel dirket hur hade hon varit då och hade hon mått så bra som hon gör idag. Det sista att hon skulle faktiskt inte må så bra och vara så nöjd som hon är idag om dom inte hade upptäckt hjärtfelet direkt. Även om vissa läkare och sköterskor som inte har lyssna på oss eller som inte har riktigt passat in i deras yrke så är dom där för barnens bästa och hjälper dom med dom saker dom kan göra, som inte vi kan göra som förälder.  Ville bara skriva och berätta att jag är så tacksam att Tiffany mår så bra som hon gör och att vi faktiskt har relativt bra vård i Sverige som vi har, även om de finns saker som kan förbättras inom vården så har vi kommit långt.

Tack läkarna, sköterskor, kirurger, kurator och psykolog osv som har funnits där och
hjälpt oss och speciellt för Tiffany!
 
    (Bild från sommaren 2011, planerad hjärt-operation.)

Av julimamma - 23 mars 2012 00:00

 
Idag har jag bloggat i 2ÅR, tiden går fort och i denna blogg finns de många minnen om graviditeten, förlossningen, Tiffanys sjukhustid, Tiffanys utveckling och matutveckling m.m Fler minnen kommer de bli så länge jag kommer orka och blogga.

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards