Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under april 2013

Av julimamma - 7 april 2013 14:27

Morgonen den började vid kl 9tiden och de var bara jag och Tiffany som åt frukost tillsammans och hade mysigt. Sen satt vi och rita tillsammans en stund och vid kl 12 vaknade "R" upp och Tiffany gav katterna mat sen lekte hon en stund den gjorde vi oss klara för att åka till affären.
Så har Tiffany ätit mellis med och sen blir de sova middag den får vi se vad som händer under dagen.

Av julimamma - 5 april 2013 23:46

Denna fredag började kl 09 och så åt vi frukost och sen gjorde vi oss klara för att åka till Hab. för vi hade besök där idag och meningen var att vi skulle träffa Logopeden och Dietisten men det blev bara träff med Logopeden för dietisten var hemma idag. Men det gick bra ändå och Tiffany utvecklas jätte bra och fint och nästan lite för fort och är så lätt lärd av sig med.
Efter vi var klara på Hab. så gick vi till affären och handla hem lite sen kom vi hem och då fick Tiffany leka en stund sen sova middag i ca 45minuter sen kom nästa besök och det var hembesök av sjukgymnasten. Hon brukar emellan åt vara nere på dagis och kolla Tiffany men hon sa att Tiffany visar mycket mer saker hemma än på dagis. Så hon tyckte att Tiffany har utvecklas jätte fint och var verkligen jätte duktig som kan så mycket sen sist hon var hos oss i höstas!?! så frågade hon om vi ville fortsätta med bassängträningen och Tiffany svarade direkt Jaa! Hehe.. Så hon skulle skicka ut en inbjudan till de när de börjar i höst igen för hon tyckte att vi fick avgöra själva denna gång om vi ville fortsätta med det och de är klart vi gör det för Tiffanys skull och att hon kan behöva iallafall 1termin till med det så får man se sen.
Annars under dagen har de varit mycket bus och så har vi packat lite och tvättat med och varit ut till lekparken en stund och där hade Tiffany jätte roligt. På vägen till affären så ville Tiffany verkligen in på sitt dagis och leka och vart jätte ledsen när vi sa att det är stängt, hon saknar verkligen dagiset. Tur att hon ska dit igen nästa vecka som vanligt igen efter att ha varit hemma nu. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll. Skriver mer imorgon under dagen/kvällen, ha de bra!
 

Av julimamma - 5 april 2013 23:20


När vi var ute till lekparken under dagen när Tiffany lekte i gruset och hade roligt. (2år & 8,5månad)

Av julimamma - 5 april 2013 00:32

Tänkte testa och blogga från mobilen och se hur det funkar. Ligger i sängen nu och ska strax sova för jag är jätte trött verkligen.
När vi var på kryssning så träffade vi på en sjuksköterska från Göteborgs sjukhus och tror hon blev lika förvånad som vi blev. Jätte roligt faktiskt och hon önska oss lycka till med kommande syskonet med, roligt. Får vi se om vi träffar henne någonting nästa gång vi ska till Göteborg. Jaja, god natt!

Av julimamma - 4 april 2013 22:40

Morgonen började med sovmorgon till kl 11 faktiskt riktigt skönt sen åt vi frukost tillsammans och sen åkte "R" till jobbet och Tiffany är ledig denna vecka från dagis eftersom hon har nyligen var jätte sjuk. Så efter frukost blev de lite lek med Tiffany och plockade ordning lite sen ville hon ha mellis vid kl 13 och sen fick hon sova middag vid kl 14. Men innan hon skulle sova middag skulle hon leka i kartongerna som står tomma i hennes rum just nu, sen ville hon sova i en kartong men hon låg inge bra i den tydligen sen ville hon sova i sin säng och somnade ganska direkt och då passade jag på och vila en stund på soffan och kollade på tv.
Annars under dagen har de varit full fart med massa lek och bus som vanligt och även lite hyss med som de brukar vara varje dag. Under kvällen så gick vi ut på en promenad efter maten och handla lite för maten imorgon och sen kom vi hem och Tiffany fick lite gröt sen sova för natten. Så jag har kollat på Djurakuten, Sofias änglar, Halv åtta hos mig och Unga mödrar. Ska snart sova för natten är trött och har en del foglossningar just nu inte alls skönt. Ha de bra!

Av julimamma - 3 april 2013 21:23

Kan ju säga att jag var väldigt trött igår och somnade direkt verkligen efter att ha sovit på båten 2nätter så var det verkligen skönt att få sova i sin egen säng igen. Vi har nämligen varit på kryssning mellan 31mars - 2april och vi var till Helsingfors och vi var ett gäng som åkte så vi delade hytt med Ida och Marcus. Vi gratta "R" mamma som fyllde år samma dag som vi åkte och det var trevligt, det var bara tråkigt att affärerna var stängda i Helsingfors i måndags.
I lördags så fyllde min pappa år och så var det påskafton med så då kom morfar +partner, mormor och Ingvar så åt vi jätte god smörgåstårta som pappa hade gjort själv. Så under dagen fick Tiffany sova middag och när hon vaknade så var hon jätte varm och då vissade tempen 40.3grader och då ringde jag faktiskt 1177. När jag väl kom fram så berättade jag att Tiffany har haft högfeber till och från och att den inte riktigt vill ge med sig bara när jag ger henne alvedon. Men vi skulle försöka trycka i Tiffany mer vätska och hålla henne sval som vi hade gjort sen tidigare och försöka få i henne lite Cola eftersom hon inte tycker om glass. Så det gjorde vi och även vätskeersättning och efter någon timme redan hon hade druckit vätskeersättning med cola så var hon redan mycket piggare och tempen var då nere i 38,6grader.
Hade hon haft hög feber under söndag förmiddag skulle vi ha ringt till 1177 igen och be om att få komma in direkt till akuten så en läkare skulle få kolla på henne, men de behövdes aldrig. Tempen gick ner av sig själv med lite hjälp av alvedon, cola och vätskeersättning och såklart ta de lugnt hela tiden. Så hon återhämtade sig snabbt och är bra igen hon har lite hosta kvar men inte mycket och nu är hon sig själv igen vår busunge.

Idag så är det onsdag och dagen började som sagt vid kl 08 för jag skulle till MVC kl 10 och "R" skulle till läkaren 09:30 så vi samåkte dit och sen släppte "R" av oss hemma sen åkte han vidare till jobbet. När vi kom hem så fick Tiffany mellis och sen leka en stund medan jag plockade ordning lite för det skulle komma folk och kolla på våran lägenhet och efter det fick Tiffany sova middag vid kl 12. Sen vaknade hon till vid kl 14 eller strax innan och då ville hon äta lite mat sen lekte hon en stund sen vid kl 16:15 så kröp hon upp i sin säng och ville vila en stund till så jag släckte hennes lampa och drog igen dörren och så vart det tyst en stund och de visade sig att hon somnade men hon sova ca 40minuter. Så under eftermiddagen fick jag sms om att min mobil är klar och är tillbaka från verkstan och den lämnade jag in den 7mars tror jag det var. Det visade sig att jag fick en ny mobil för det var tydligen något fel denna gång, trodde jag faktiskt inte. Förvånad! Sen handla vi lite och sen kom vi hem och så fick Tiffany leka en stund och "R" gjorde maten och jag läste lite papper från BM och sen lite annat. Efter middagen så fick Tiffany leka en stund och sen sova för natten vid kl 21 faktiskt och somnade direkt för hon var trött.
Annars under kvällen har jag tagit de lugnt och kollat på Halv åtta hos mig och Unga mödrar ska snart sova med för jag är jätte trött. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll..

Av julimamma - 3 april 2013 11:34

Datum; 3april 2013, (v.29 /28+0)..
SF mått; 27 cm..
Hjärtljud; 155 slag..
Blodtryck; 130/65..

HB(järn); 114..
Socker(glukos); 6,4..


Sammanfattning: Dagen besök hos MVC gick egentligen som förväntat lite sämre idag än förra gången. Ska börja med järntabletter igen 1st /dag. Hade jag hade högt blodtryck hade hon skickat mig till förlossningen direkt för vidare undersökningar och prover, men eftersom jag inte hade det så gick det bra denna gång. 
Nästa gång ska jag fasta tills jag kommer på morgonen för att göra ett Glukostest så får vi se vad det visar och sen blir det dom andra vanliga proverna med. SF-måttet låg på gränsen till att vara under "normala" gränsen men det var fortfarande OK. Har fortfarande mindre mage denna gång än när jag väntade Tiffany annars brukar många ha tvärtom, men de är skönt att ha en mindre än större mage faktiskt.

Av julimamma - 2 april 2013 22:59

 
Sammanfattning: Då är man i början av vecka 29, inte många veckor kvar nu men istället för att plocka fram saker och göra ordning så plockar vi mer ner saker och förbereder inför flytten och bebisen är ju som sagt beräknad i samma veva med så vi får se om det blir flytt eller bebis först för våran del, spännande.
Skriver mer om en uppdatering imorgon under dagen/kvällen..

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards