Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under mars 2013

Av julimamma - 8 mars 2013 20:41

Datum; 8mars 2013, (v.25 /24+2)..
SF mått; 25cm..
Hjärtljud; 155slag..
Blodtryck; 120/65..

HB(järn); 126..
Socker(glukos); 4,2..


Jag var hos MVC och det gick bra och så hade jag även med mig Tiffany och hon var jätte duktig och snäll. Men hon tyckte inte barnmorskan skulle sticka mig i armen. Sen ville hon lyssna på sin mage för att höra sin bebis, gullunge! Barnmorskan vart så imponerad att Tiffany förstod att de är en bebis i min mage fast hon bara är 2år och 7,5månad..



Av julimamma - 7 mars 2013 21:01

Dagen började vid kl 07:15 för Tiffany för då vaknade hon men lyckades få henne och somna om en stund till och då vaknade hon vid kl 08:45 istället och då gick vi upp så fick hon välling sen gick jag och lämnade henne på dagis och dom var på väg ut. Så Tiffany fick bara en väst på sig sen gick dom till lekparken där hade Tiffany haft jätte roligt. Så hade hon ätit jätte bra med mat idag med och som vanligt blev de massa fisk och grönsaker någon bit potatis och gärna med händerna sen åt hon en maka med. 
När jag skulle hämta henne så ville hon inte alls följa med hem hon hade krypit in ett tält och dragit ner dragkedjan för att jag inte skulle kom in dit för att ta henne. Men efter en stund så ville hon med hem och när vi kom hem så fick hon lite mellis sen sova middag för hon var jätte trött. Sov middag 1,5timme medan jag plockade ordning lite och sen kollade jag på tv och sen kom "R" hem och vi gjorde oss klara för att åka och handla då lämnade jag in min mobil med så får vi se vad som händer med den. 

Så kom vi hem och Tiffany fick välling för det tog ett tag innan vi kom hem igen och hon drack upp sin välling och borstade sina tänder sen tvätta munnen och händerna så fick hon sova för natten vid kl 19:15 och somnade direkt för hon var jätte trött igen. Så jag och "R" åt middag själva tillsammans sen kollade vi på Lyxfällan sen när de var slut nu så kollar jag på kanal5play på Sofias änglar sen blir det och sova för natten är jätte trött..

Av julimamma - 6 mars 2013 23:28

Dagen började vid kl 09:30 och sov inte så jätte bra under natten men vet inte varför, men så är det ibland och det är bara och gilla läget och gå upp speicellt när Tiffany är vacken. Vi åt frukost och sen var det dags för träning för Tiffany och det gick bra sen ville hon ge sin katt som hon har börja med och göra varje dag själv och sen lekte hon en stund i sitt rum. Sen i hallen hittade hon badpåsen med badkläderna och dom hade hon slängt på golvet i hallen och det var bara och stoppa ner dom i väskan igen. Sen fixade jag ordning vagnen som vi skulle ha när vi skulle gå till bassängträningen idag.
Försökte få Tiffany och sova middag innan vi skulle på bassängträningen men det gick inte alls så hon tyckte det var mindre roligt idag på badet men hon var duktig ändå. På vägen hem så fick hon ligga ner i vagnen för hon var trött sen gick vi hem och Tiffany somnade efter en stund i vagnen. Så började jag klä av henne lite så hon inte skulle bli så varm i vagnen men då hoppade katten upp men hon vaknade inte så jag lyckades klä av henne kläderna och la henne i sängen och när jag skulle dra igen dörren vaknade hon till men efter någon minut så somnade hon om igen. Så passade jag på och vila en stund och kolla på tv för jag var jätte trött och hade ont i ryggen. 
Har börja få problem med min mobil och nu är de inte den mobilen jag har lämnat in flera gånger utan den andra, kan inte förstå att de ska vara strul med mobilen hela tiden så får se hur de går imorgon annars lämnar jag in den. 
Under kvällen har Tiffany lekt en stund och sen fick hon smoothie för hon ville inte ha välling, sen var det bara och borsta tänderna och sen vid kl 20:30 låg hon i sängen för natten och somnade utan några problem. Ska snart sova för natten själv för jag har ont i ryggen och är jätte trött..
Försöka sova snart om "lillen" vill lugna ner sig i magen och inte vara så vild och röra sig så mycket, annars vid den här tiden brukar den vara lugn och resten av natten, hoppas jag får sova i natt för "lillen". hehe!

Av julimamma - 5 mars 2013 23:04

Min graviditet så här långt/ saker jag upplevt: 
Halsbränna: Går i perioder, ibland och ibland inte..
Ryggbesvär: Går i perioder, har problem med foglossningar..
Bäckenbesvär: Lite gran men inte mycket.. 
Muskel och vadkramp: Nej inte än iallafall.. 
Åderbrock: Nej.. 
Hemorojder: Nej..
Hård mage/förstoppning: Nej..
Gasig mage: Ibland, men ofta enligt sambon.. 
Nästäppa: Ja, varje dag..
Urinvägsinfektion: Nej inget jag har känt eller vet iallafall.. 
Känsligt tandkött: Ja.. 
Bättre hy och hår: Hyn är känsligare nu än vanligt och håret är ungefär desamma.. 
Illamående: Mådde illa konstant i flera veckor och spydde ganska mycket i början sen trappade det ner en del efter vecka 20-21. Men spyr några gånger fortfarande i veckan och är i vecka 25 nu..
Ömma bröst: Nja inte mycket men det händer att jag har det ibland..
Viktökning:
 Ja, men inte mycket alls ca 1,3kg sen inskrivningen hos BM.. 
Trötthet: Ja de var jag jätte mycket i början och är det fortfarande men vilar inte varje dag bara när jag verkligen behöver göra det pga humöret bland annat..
Upp och ner i humöret: Det hade jag mycket i början men det är lite lugnare nu faktiskt vid vecka 25.. 
Strimmor på magen:
 Bara gamla bristningar från förra graviditeten.. 
Putande navel: Nej men det kommer nog snart..
Svullnader: Nej. Har bara sega leder i fingrarna på morgonen..
Yrsel: Nej inte mycket iallafall, kan bli det om jag reser mig för fort upp..
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Var väldigt frusen i början av graviditeten och det kan förekomma fortfarande men ibland så vill jag hellre frysa, vet inte varför..
Blodbrist/ järnbrist: Nej, inte vad jag vet. Äter inga järntabletter iallafall..
Sammandragningar: Har haft väldigt lite som jag har känt av någon gång..
Sömnproblem: Nej, somnar ganska lätt faktiskt, kan hända att jag har sovit dåligt på natten men sällan..
Blödningar:
 Ja, lite gran men inget allvarligt, gått över snabbt..
Ökade flytningar:
 Ja, till och från med det.. 
Nytt konstigt matbehov: Äppeljucie gärna och mycket frukt. Sen i perioder mycket sött.

Av julimamma - 5 mars 2013 22:43

Dagen började kl 09 och vi åt frukost tillsammans sen gick "R" till jobbet och jag borstade tänderna på Tiffany och sen fick hon leka en stund. Sen var det dags för träning och det går faktiskt frammåt med träning i Tiffanys takt och det är det viktigaste och sen tränade vi på och klättra upp och ner i soffan fast hon redan kan det utan några problem sen fick hon krypa runt lite efter olika saker som jag hade lagt ut på golvet. 
Sen var kl 11:30 och då fick hon mellis sen fick hon leka en stund för hon ville inte alls sitta still och kolla på barnprogram så vi busade runt en stund och lekte kurragömma så hon skulle bli trött så hon skulle hinna sova middag innan hon skulle till dagis men de tyckte inte riktigt hon vid kl 13:30 fick hon för sig att hon skulle äta igen och då fick hon en flaska med smoothie eftersom hon låg i sängen för att skulle sova middag. Jag la henne i sängen till kl 13 men hon somnade inte fören 13:45 och hon börjar på dagis kl 14 så jag ringde och talade om att hon hade precis somnat och att hon kommer lite senare så hon fick sova några minuter iallafall och det blev iallafall 45minuter som hon sov idag. 
Lämnade henne på dagis och då skulle dom äta mellis sen hade det varit full fart på Tiffany när jag och "R" var på kurs sen hämtade jag henne vid kl 17 och hon var full av bus och när vi kom hem så var middagen klar redan och vi åt men Tiffany var inte så jätte hungirg. Hon hade ganska nyligen druckit sin smoothie på dagis så det förklarade saken men vid kl 19 började hon bli trött så jag blanda ordning välling sen vid kl 19:30 då låg hon redan i sängen för natten och somnade ganska direkt men det är inte så konstigt eftersom hon sov en kortare stund på dagen än vanligt.
Annars under kvällen har jag gått igenom alla bebiskläder vi har fått tillbaka sen har jag börja lägga upp dom i korgarna som bebisen ska ha sina kläder. Trodde det skulle bli jätte mycket kläder men det var faktiskt inte så mycket som jag trodde, vilken tur då hinner man använda allt iallafall. Fast Tiffany hade 50/56 i 6månader eftersom hon var så lite länge, men tror syskonet kommer växa lite snabbare än vad Tiffany gjorde.
Så har jag kollat på 112 på liv och död på tv4play, ska snart sova för natten för jag är jätte trött höll på somna vid kl 20 men har lyckas hållt mig vacken ännu. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll..

Av julimamma - 4 mars 2013 20:34

Morgonen började strax innan kl 09 och lämnade Tiffany på dagis och  sen åkte jag och "R" rådgivningen som vi har gått ett par månader nu faktiskt ca 5-6månader och det har varit jätte bra och få gå dit av många anledningar. När jag kom hem igen så åt jag frukost och sen plockade jag in disk och diskade upp de som behövdes diska och sen förberdde jag lite inför middagen ikväll. 
Så kollade jag på tv en stund innan de var dags och hämta Tiffany på dagis och de hade gått bra på dagis idag. När vi kom hem igen fick Tiffany lite mellis sen ville hon sova middag för hon var jätte trött och hon somnade direkt. Så jag passade på och vila en stund för jag hade ont i huvudet, så kom "R" hem och hade börjad med maten.
När maten var klar så väckte han mig och vi åt mat tillsammans och även Tiffany åt mat sen gick vi ut på en promenad och var ute i ca 1,5timme och Tiffany fick också gå en bit med och det tyckte hon var jätte roligt sen fick hon leka en stund sen fick hon välling och sova för natten vid kl 20 och somnade snällt.
Annars under kvällen har jag kollat på Familjen annorlunda och nu kollar jag på Dicte sen blir det duscha och sova skapligt så man kommer upp imorgon. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll..

Av julimamma - 4 mars 2013 11:43

   Sammanfattning: Veckorna går fort nu är redan i vecka 25, "bara" 15veckor kvar av graviditeten. För en gång skull så mår jag faktiskt ganska bra efter alla veckors kämpande emot sjukdomar och annat skit. Visst mår jag illa fortfarande och spyr någon gång men inte som i början och sen har jag foglossningar men man kommer på sina små knep hur man ska lära sig "leva" med dom och hur man ska göra de lättare för sig själv. Vägde mig i helgen med och har gått upp 1,3kg och det känns helt okej faktiskt att de inte är så mycket mer. Snart är det dags för att gå till MVC(barnmorskan) då ska jag ta prover, vägning, hjärtljud och SF-mått på magen med och det blir första gången. 

Av julimamma - 3 mars 2013 21:56

Under fredag så var Tiffany på dagis som vanligt och det hade gått bra och hon hade fått gjort ett halsband en stund innan jag kom och hämtade henne och så klättrade hon upp och ner som en galning från soffan. Efter de så åkte vi med mamma och brorsan till affären och handla sen åkte vi hem till hem till mina föräldrar.
Under natten har vi varit hos mina föräldrar hela helgen och innan vi åkte till Kungsör så köpte jag en paraply vagn till Tiffany och den hade vi med oss i helgen och den ville Tiffany åka i hela tiden hon stor trivdes i den verkligen. Så under fredagen blev det mest och ta de lugnt och Tiffany busade massor och körde runt som en galning på sin gåbil som hon har där. 
Under lördag så vaknade Tiffany till vid kl 06:50 men lyckades få henne och somna om så hon vaknade igen vid kl 10. Så fick hon frukost och jag plockade ur diskmaskinen sen ville Tiffany ha mellis redan 1timme efter frukosten sen gick vi ut på promenad med mamma, brorsan och hunden och var ute i 1timme och de var riktigt skönt väder ute då verkligen och solen sken.
Annars under dagen så sov Tiffany middag efter vi hade varit ute på promenad och ätit lite sen senare under eftermiddagen så gick vi på promenad igen ca 1timme och de var ganska skönt ute sen när vi kom hem så käkade vi middag en stund senare så fick Tiffany bada och hon tyckte de var jätte roligt bada ca 1timme. Sen senare under kvällen spelade jag, brorsan och mamma yatzy. 

Under dagen så vaknade Tiffany vid kl 07:50 men hon somnade om igen vid kl 09 och sov till kl 11:15 men jag gick upp något tidigare. Så åt vi frukost sen var de full fart på Tiffany under dagen tills "R" kom och hämtade oss vid kl 14:45 så åkte vi tills hans mamma och gratta "R"s syster som fyller i veckan. Annars under kvällen har jag kollat på Johan Falk och tagit de lugnt för jag har ont i ryggen. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll, men tänkte lägga upp lite bilder på Tiffany..
 

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards