Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under mars 2012

Av julimamma - 22 mars 2012 23:10

Sover:
Tiffany somnar för nätterna kl: 20:15 - ca 09:30. Har varit duktig och sovit hela nätterna sen hon var liten.

Är: 
En bestämd och envis tjej, och för det mesta väldigt nöjd. En tjej som vet oftast vad hon vill.

Tänder: 

12stycken, just nu. 6st nere & 6st uppe.

Favoritsaker:
Böcker, köksredskap, dockor, gåbilen, bollar, leksaker som låter, blinkar och de ska gärna vara knappar. Leker gärna med leksaksbilar, pussel osv.

Gillar:
Tycker om sina nya leksaker speciellt hunden som sjunger, räknar m.m Tiffany tycker om de mesta. Tycker om att läsa böcker och lyssna på saga när man läser för henne. Vill gärna vara mycket ensam i sitt rum och leka. Tycker jätte mycket om djur och vill gärna klappa om hon får. Så tycker hon om att göra saker som man inte får göra, kan vara olydig ibland. Såklart tycker hon om att gå när man håller i hennes händern med.

Gillar inte: 
Hon gillar det mesta utom att ta sprutor och blodprover. Kommer inte på någonting annat faktiskt.

Kan: 
- Sitta själv.
- Hasar runt på magen.
- Hasar runt på rumpan.
- Stå emot möbler.
- Går sidled mot möbler.
- Går när man håller i händerna.
- Klappa händerna.
- Vinka på olika sätt.
- Ruska på huvudet Ja & Nej.
- Peka ut vissa kroppsdelar.
- Dansar till musik.
- Pincettgreppet.
- Äter mycket själv med händerna.
- Börjar kunna dricka ur glas/mugg.
- Pussas.
- Klappar gärna en på axeln.
- Börja slås även på käften.
- Kan klappa fint.

- Försöker härma mera ord.

- Lärt sig och sätta sig upp från liggandes.
- Ställa sig upp emot saker ibland
.
- Börja försöka bitas. Osv..


Säger:
Mamma, pappa, e dä, titta, tutt & moll(katterna), dåtta(råtta), djika(dricka), tata(tack), öja(blöja), a e de?(vad är de?) ja, nej, hej. äta, inte , fove, okej, kaka, akta, anka osv.


Övrigt: 

♥ Tiffany har storlek: 80/86 på kläder.

♥ Hon använder Libero upandgo storlek: 4. (7-11kg)
♥ Sover 1gång om dagen nu och bara 1timme.
♥ Går på bassängträning 1gång/veckan.
♥ Försöker gärna jaga katterna & råttan.
♥ Är en stark och envis tjej som verkligen kämpar!
 

Av julimamma - 22 mars 2012 22:18

Då är de torsdags kväll redan och dagen har varit helt underbar, de har varit verkligen en vårkänsla ute så man längtar ännu mer efter att de ska bli riktig vår ute nu och dessutom SOMMAREN!
Min förkyldning har inte vilja försvinna ännu, men min feber har börja gå ner nu den ligger mellan 37,5-38grader men de är mest antigen på morgonen eller kvällen. Sen har min hals blivit bättre med men min näsa den rinner eller är stopp i hela tiden, får använda Otrivin några gånger om dagen och speciellt strax innan jag ska lägga mig annars kan jag inte andas när jag sover. Ska strax in och duscha med sen börja tänka på att lägga mig i sängen och sova för natten är helt slut efter all promenerande från idag. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll, skriver mer imorgon under dagen när jag har tid. Ha de bra!

Av julimamma - 22 mars 2012 18:55

Imorse så tog jag och Tiffany en lång sovmorgon till kl 11:30 och sen åt vi frukost och så fick Tiffany leka en stund och jag fixade ordning med lite mat och sen gick vi ut i de vackra vädret vi hade mellan 17-19grader utomhus idag.
Vi gick ut vid kl 13 och kom hem vid 16:45 så vi var ute så gott som hela dagen men vi har varit till polisen och hämta mitt nya leg och sen gick vi till donken men Karin och hennes kille  och där käkade vi glass sen gick vi vidare och dom gick hem och jag, Tiffany gick vidare till stan och köpte mat till Pysen sen till en lekpark så fick Tiffany leka i sandlådan och hon vart jätte glad över de. Sen gick vi hem och jag försökte få TIffany och sova middag men de ville hon inte göra.
Men första gången jag var in till henne så låg hon med huvudet i fotändan, sen nästa gång då satt hon upp och sen 3e gången så stod hon upp i sin säng. Så jag tog fram verktygen och sänkte henne sängbotten nu efter 20månader. Får vi se vad hon kommer imorgonbitti om hon står upp eller om hon bara sitter ner. Hon börjar bli så stor nu och lär sig saker med tiden och de är jätte roligt och se när hon lär sig nya saker hela tiden. Ska ge henne lite gröt nu och sen lägga henne i sängen eftersom hon inte har vilja sova någonting under dagen. Skriver kanske mer senare. Ha de bra!
En bild på Tiffanys för och nu efteråt..  


Av julimamma - 21 mars 2012 22:29

De är redan kväll tiden går verkligen fort speciellt på onsdagar.
Annars under dagen har jag hängt tvätt och plockat in ren tvätt och tränat med Tiffany. Så har vi även lekt en del med och så har vi tagit de lugnt under kvällen. Tiffany fick sin gröt och åt nästan upp allting men de kan vara för att hon inte åt så lång tid innan de, men hon somnade utan några problem ikväll med. Jag har fortfarande feber på 38grader vilket inte är de roligaste men jag tänker inte bädda ner mig på soffan och tycka synd om mig själv. Jag har faktiskt Tiffany och ta hand om och hon får mig och må bättre och har något annat och tänka på istället för att känna efter att jag är förkyld och har feber.
Tänkte göra rent till Pysen med innan jag ska duscha och lägga mig för natten, har inte så mycket mer och skriva mer ikväll. Ha de bra och God natt!

Av julimamma - 21 mars 2012 16:40

Imorse ringde väcker klockan vid kl 10, Tiffany var vacken strax innan och vi gick upp och åt frukost och gjorde oss klara för att åka iväg till bassängträningen idag. På bassängträningen gick de jätte bra och  Tiffany vart inte ledsen denna gång heller, men hon ville gärna ha leksaker men de fick hon sista stunden på badet för då hade hon varit så duktig och har tränat i 35minuter utan att vara ledsen eller gnälla.

Annars när vi kom hem så har jag satt igång en maskin med tvätt, diskat och kollat på Unga mödrar och nu ska jag strax hänga tvätten och sen blir de och vänta på att Tiffany vaknar sen blir de och äta mat när "R" kommer hem från jobbet. En stund efter maten blir de och träna med Tiffany annars blir de och ta de lugnt under kvällen. Kommer inte på så mycket mer och skriva just nu. Skriver mer senare under kvällen, ha de bra!
 
Har även köpte kläder till Tiffany:
- Regnjacka +byxor str: 80. (grönakläderna)
- Vår/höstjacka  str: 80. (blommiga)
- Kortsnickarbyxor str: 86.
- Tjocktröja med luva str: 86.
- Leggings 2par str: 86.
- Sommartunika str: 86.

Av julimamma - 20 mars 2012 22:46

När Tiffany vaknade så fick hon gröt och "R" gick ut och handla lite. Sen senare så har de varit mycket träning med Tiffany och hon är verkligen jätte duktig. Till kvällsmat åt jag 1,5kokt ägg för den sista biten ville Tiffany ha och äta upp så hon fick den och de sista som var kvar i en smoothie efter träningen sen borsta tänderna och sova för natten. Jag har kollat på 112-på liv och död och suttit vid datan en stund nu, tänkte strax ta en dusch och snart lägga mig i sängen och sova för jag är jätte trött redan fast jag sov på soffan en stund idag. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll ska packa ner lite inför badet imorgon med innan jag lägger mig. Skriver mer imorgon under dagen när jag har tid. Ha de bra!
  Bilder på Tiffany från i fredags.

Av julimamma - 20 mars 2012 21:58

 
Det är Tiffanys nya näringsdryck som hon ska dricka de är som en smoothie. En sån ska hon dricka som mellanmål nu får vi se hur de kommer funka och hur de går. Tiffany verkar tycka om en av dom iallafall den är den nr2 från vänster.

Så nu ser Tiffanys måltider ut:
Frukost kl 10:00 = Mannagrynsgröt & mjölk/ Smoothie
Mellanmål kl 12:00 = Smoothie & maka.
Mat kl 14:30 = Vanlig mat & Ersättning (Infatrini).
Middag kl 17:30 = Vanlig mat & Mjölk.
Kvällsmål kl 19:45 = Havregrynsgröt & Ersättning (Infatrini) /Smoothie

Av julimamma - 20 mars 2012 16:16

Idag är e tisdag och vi har varit till polisen för jag var tvungen och fixa ett nytt leg den andra går ut snart. Efter de åkte vi till Västerås till dietisten för vi skulle dit på kontroll, det gick jätte bra och så har vi även gjort en vikt kontroll där med och Tiffany har gått upp 70gram på 2veckor, vilket jag tycker är jätte bra just för att de är Tiffany. Sen fick vi även en ny näringsdryck som Tiffany ska dricka nu så vi fick hem några med olika smaker får vi se vilken Tiffany tycker mest om så får vi recept på de senare. Annars just nu så sover Tiffany middag och jag kollar på Unga mödrar annars blir och ta de lugnt under kvällen. Kommer inte på så mycket mer och skriva just nu, skriver mer senare ikväll. Ha de bra så hörs vi sen!

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards