Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under april 2012

Av julimamma - 16 april 2012 23:30

Sover:
Tiffany somnar för nätterna kl: 19:30 - ca 08:30. Har varit duktig och sovit hela nätterna sen hon var liten. 

Är: 

En bestämd och envis tjej, och för det mesta väldigt nöjd. En tjej som vet oftast vad hon vill!


Tänder: 

12stycken, just nu. 6st nere & 6st uppe.

Favoritsaker:
Böcker, köksredskap, dockor, gåbilen, bollar, leksaker som låter, blinkar och de ska gärna vara knappar. Leker gärna med leksaksbilar, pussel osv.


Gillar: 
Tiffany älskar och bada med skum i badkaret. Tiffany tycker om de mesta. Tycker om att läsa böcker och lyssna på saga när man läser för henne. Vill gärna vara mycket ensam i sitt rum och leka. Tycker jätte mycket om djur och vill gärna klappa om hon får. Så tycker hon om att göra saker som man inte får göra, kan vara olydig ibland. Såklart tycker hon om att gå när man håller i hennes händern med.


Gillar inte: 

Hon gillar det mesta utom att ta sprutor och blodprover. Kommer inte på någonting annat faktiskt.

Kan: 
- Sitta själv.
- Hasar runt på magen.
- Hasar runt på rumpan.
- Stå emot möbler.
- Går sidled mot möbler.
- Går när man håller i händerna.
- Klappa händerna.
- Vinka på olika sätt.
- Ruska på huvudet Ja & Nej.
- Peka ut vissa kroppsdelar.
- Dansar till musik.
- Pincettgreppet.
- Äter mycket själv med händerna.

- Börjar kunna dricka ur glas/mugg.
- Pussas.
- Klappar gärna en på axeln.
- Börja slås även på käften.
- Kan klappa fint. 
- Försöker härma mera ord. 
- Lärt sig och sätta sig upp från liggandes.
- Ställa sig upp emot saker ibland. 

- Lärt sig bitas. (inte bra sak.)
- Börja klättra emot oss tex soffan/golvet.
- Börjar kunna gå stadigare. 
- Torka munnen & händerna efter maten.
- Börja lära sig och kasta skräp i sopporna.
- Hjälpa till och klä av sig.
- Svarar mer på frågor vi ställer till henne.
- Börjar kunna ställa sig upp från sittande. 
- Försöker dra sig upp från golvet själv.
Osv..


Säger: 
Mamma, pappa, e dä, titta, tutt & moll(katterna), dåtta(råtta), djika(dricka), tata(tack), öja(blöja), a e de?(vad är de?) ja, nej, hej. äta, inte , fove, okej, kaka, akta, anka, maka, sitta, mja(mjau). lampa, vovve osv.


Övrigt: 

♥ Tiffany har storlek: 80/86 på kläder.

♥ Hon använder Libero upandgo storlek: 4. (7-11kg)
♥ Sover 1gång om dagen nu och bara 1timme.
♥ Bassängträning 1gång/veckan, tycker hon är roligt.
♥ Försöker gärna jaga katterna & råttan.
♥ Är en stark och envis tjej som verkligen kämpar!

Från badet när Tiffany ställer sig upp själv. Är verkligen jätte duktig tjej! Grattis Tiffany på 21månaders dagen 17/4-2012!
   

Av julimamma - 16 april 2012 21:39

Under dagen har jag städa av här hemma och torkat av och sen kom "R" hem vid kl 17 och vi åkte iväg och panta massa brukar och flaskor sen handla vi hem lite som behövdes. Sen började "R" med maten och jag gjorde lite annat och höll koll på Tiffany när hon satt i vardagsrummet och lekte. Sen åt vi mat och Tiffany fick smaka av våran mat och sen fick hon bada för de skulle hon ha redan gjort igår men de blev lite sent så hon fick göra de idag och de tyckte hon var jätte roligt. 
Jag gick även igenom Tiffanys kläder i storlek 86 igår vilka som hon kan ha snart och några som kommer ta lite längre tid innan hon växer i dom.  Annars under kvällen så fick Tiffany sin välling som vanligt med grädde och sen borsta tänderna och sova för natten vid kl 20:15 ikväll och somnade utan några problem. 
Så när Tiffany somnade för natten så har jag kollat på Sjukhuset på tv3play, ska snart duscha sen göra lite andra saker och sen lägga mig skapligt för natten är jätte trött redan nu. Så har jag även köpte lite kläder till Tiffany med från tradera de blev 2st tröjor och 1par byxor. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll, skriver mer imorgon när jag har tid. Ha de bra!

Det är dom kläderna jag köpte till Tiffany.

Kan dessutom erkänna att jag har inte haft någon större lust och blogga dom sista dagarna speciellt inte under helgen och idag. Får se vad de slutar med om jag kommer ha en bloggpaus eller kanske lägga ner bloggen helt. Får se!   

Av julimamma - 16 april 2012 16:04

Imorse vaknade vi vid kl 09 och vi åt frukost och sen har Tiffany varit lite gnällig men de gick bra sen var de dags för mellis och sen gick hon sova middag efter de och jag har städa, torka av och lagt Tiffany. Så jag har tagit de lugnt och ätit lite själv och nu kollar jag på Unga mödrar. Sitter och funderar på vad man ska göra för mat ikväll, kommer väl på någonting.
Kommer inte på så mycket mer och skriva just nu, skriver mer senare ikväll. Ha de bra! 

Av julimamma - 15 april 2012 22:54

Imorse vaknade jag till vid kl 08 och gick på toa och hörde även att Tiffany var vaken men av någon anledning gick jag och la mig igen och somnade om direkt. Hörde inte ens att "R" gick upp och tog Tiffany imorse och sen hade han försökt väcka mig flera gånger men jag vaknade inte. Men jag vaknade när dom kom in igen för dom hade varit ute på promenad och då var kl 12:30, då vaknade jag och åt frukost och sen busade jag med TIffany en stund sen fick hon sova middag och annars under eftermiddagen har jag tagit de lugnt och somnade på soffan igen vid kl 18 och vaknade kl 20. Då var Tiffany fortfarande vaken och hon ska ligga i sängen senast kl 20. Men "R" satt och spelade på sin dator och Tiffany lekte för fullt i vardagsrummet och hade varit i sitt rum med och lekt massor. Så "R" gav henne välling och jag åt en tallrik med flingor och sen gjorde jag TIffany klar för sängen och plockade fram kläder för imorgon och plockade ordning i hennes rum och även i vardagsrummet. Jag ska väl snart lägga mig och sova för natten är jätte trött fortfarande fast jag har sovit massor idag. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll. Skriver mer imorgon under dagen när jag har tid. Ha de bra! 

Av julimamma - 15 april 2012 00:00


Försökte ladda upp denna video igår men de gick inte eftersom de vart bara ERROR hela tiden men den är ifrån igår(fredag), precis innan Tiffany gick och la sig för natten så fick hon sitta och kolla på Hundar på google. Hon blir verkligen helt till sig när hon ser en hund även om dom är långt borta när vi är ute på promenad så kan hon se hundar och tjatar "Titta vovve, titta dä en vovve."  Som idag när vi kom hem från Eskilstuna träffade vi på en hund och den fick Tiffany klappa och hon vart så glad och busig efter de, så roligt och se att hon blir så glad.
 

Av julimamma - 14 april 2012 23:45

När vi kom hem från Eskilstuna så fick Tiffany sova middag och jag somnade också på soffan efter en stund och vaknade av att "R" väckte mig och frågade vad Tiffany skulle äta. Så efter hon hade ätit sin gröt och ersättning som hon fick så åt vi jordgubbar och sen har vi tagit de lugnt och Tiffany fick leka en stund eftersom kl var då 20, så fick hon sova för natten vid kl 20:30 och somnade ganska direkt. Efter de har "R" kollat på film och nu spelar han dator och jag har kolla på gamla avsnitt från Wild Kids 2007, ganska intressant och se hur dom ändå klarar sig genom tävlingar och hur dom samarbetar osv. Ska snart sova är jätte trött. Har ont i hvudet med dessutom så jag hoppas de försvinner tills imorgon. Kommer inte på så mycket mer och skriva om kvällen nu, skriver mer imorgon när jag har tid. Ha de bra och god natt!

Av julimamma - 14 april 2012 18:14




Imorse vaknade TIffany vid kl 08, tog upp henne och gav henne välling sen la jag henne i våran säng mellan oss och vi somnade om igen vid kl 08:30 sen vaknade vi vid kl 11. Vi åt frukost och Tiffany fick mellis sen packade jag ner de vi skulle ha med oss för vi åkte till Eskilstuna och kollade runt lite snabbt på Tuna Park efter pyjamas till Tiffany för dom hon har nu i storlek 80 är försmå. Så vi köpte några kortbyxor och korttröjor som hon ska ha som pyjamas för vi hittade inga 2dels sättspyjamas. Men de spelar ingen roll nu slipper hon dessutom blir för varm under tiden hon sover på nätterna. Så köpte vi även en cykelhjälm till Tiffany med så hon kan åka med när jag har fixa en barnstol till cykeln. Men jag önskar de tills jag fyller år, om några veckor ca 2,5vecka. Innan vi åkte hem från Eskilstuna så åkte vi till chopchop och käkade mat och vi satt faktiskt utomhus och de var jätte skönt ute och Tiffany också mat. Just nu ligger Tiffany och sover middag så jag tänkte vila en stund på soffan och kolla på när "R" spelar på sin dator. Tänkte lägga in bilder på Tiffanys nya kläder och cykelhjälm. Skriver mer senare under kvällen, ha de bra!
   
Köpte:
1 cykelhjälm.
4par kortbyxor.
1 Linne.
2st korttröjor. 

Av julimamma - 14 april 2012 18:10

Så nu ser Tiffanys måltider ut:
Frukost kl 09:00 = Gröt & 2års välling 200ml.
Mellanmål kl 12:00 = Maka & Smoothie 200ml.
Mat kl 14:30 = Vanlig mat & Mjölk.
Middag kl 17:30 = Gröt & Mjölk.
Kvällsmål kl 19:45 = 2års välling 200ml.

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards