Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under april 2012

Av julimamma - 7 april 2012 10:15

Glad påsk, hoppas ni får en bra dag. Skriver mer senare under dagen. Ha de bra!


 

Av julimamma - 6 april 2012 23:45

Under dagen har de varit lugnt, Tiffany sov middag i 2,5timme och jag somnde på soffan IGEN och "R" spelade på datorn. När Tiffany vaknade fick hon gröt och maka till och sen fick hon leka en stund och då passade jag på och rensa bort mer kläder som var 74 och 80 som Tiffany har växt ur nu. Sen ville hon sitta med oss på soffan och då fick hon kolla på Teletubbies och Pippi Långstrump en stund och sen fick hon välling. Efter de fick hon sova för natten och somnade utan några problem och jag satt en stund vid datan efter de och sen tog jag en dusch, men ska snart lägga mig och sova för natten är jätte trött redan.
Idag har jag varit ovanligt trött men man har såna dagar ibland men jag hade tur som fick vila mig när jag var trött så "R" tog hand om Tiffany. Kommer inte på så mycket mer och skriva nu ikväll, skriver mer imorgon under dagen/kvällen när jag har tid. Ha de bra och god natt!

Av julimamma - 6 april 2012 18:02

Idag vaknade vi vid kl 09:15 och gick upp och kökade frukost och tog de lugnt, Tiffany lekte i sitt rum och "R" kollade på tv och jag somnade i hans knä. Sen gick han in till Tiffany och tränade med henne och efter ett tag vaknade jag och hjälpte till med träningen en stund. Sen tog jag en dusch sen fick Tiffany lite mat och sen åkte vi iväg en stund till Arboga och handla lite på Dollarstore sen åkte vi till Sabway och käkade lite.
När vi kom hem så fick Tiffany en flaska med ersättning och sen sova middag och nu har hon snart sovit i ca 45miniter. Under kvällen blir de och leka och träna med Tiffany. Så de blir med andra ord en ganska lugn kväll för oss dels för jag är jätte trött idag men vet inte varför. Kommer inte på så mycket mer och skriva just nu, skriver mer senare under kvällen. Ha de bra!
 

Av julimamma - 5 april 2012 23:14

Sover:
Tiffany somnar för nätterna kl: 20:15 - ca 09:30. Har varit duktig och sovit hela nätterna sen hon var liten.
(Börja vakna mellan kl 8:00-9:30 på  morgonen, bättre de än kl 10-12.)

Är: 

En bestämd och envis tjej, och för det mesta väldigt nöjd. En tjej som vet oftast vad hon vill!


Tänder: 

12stycken, just nu. 6st nere & 6st uppe.

Favoritsaker:
Böcker, köksredskap, dockor, gåbilen, bollar, leksaker som låter, blinkar och de ska gärna vara knappar. Leker gärna med leksaksbilar, pussel osv.


Gillar:
Tiffany tycker om de mesta. Tycker om att läsa böcker och lyssna på saga när man läser för henne. Vill gärna vara mycket ensam i sitt rum och leka. Tycker jätte mycket om djur och vill gärna klappa om hon får. Så tycker hon om att göra saker som man inte får göra, kan vara olydig ibland. Såklart tycker hon om att gå när man håller i hennes händern med.


Gillar inte: 

Hon gillar det mesta utom att ta sprutor och blodprover. Kommer inte på någonting annat faktiskt.

Kan: 
- Sitta själv.
- Hasar runt på magen.
- Hasar runt på rumpan.
- Stå emot möbler.
- Går sidled mot möbler.
- Går när man håller i händerna.
- Klappa händerna.
- Vinka på olika sätt.
- Ruska på huvudet Ja & Nej.
- Peka ut vissa kroppsdelar.
- Dansar till musik.
- Pincettgreppet.
- Äter mycket själv med händerna.

- Börjar kunna dricka ur glas/mugg.
- Pussas.
- Klappar gärna en på axeln.
- Börja slås även på käften.
- Kan klappa fint.
- Försöker härma mera ord.
- Lärt sig och sätta sig upp från liggandes.
- Ställa sig upp emot saker ibland.

- Lärt sig bitas. (inte bra sak.)
- Börja klättra emot oss tex soffan/golvet.
- Börjar kunna gå stadigare.
- Torka munnen efter maten.
- Börja lära sig och kasta skräp i sopporna.
- Hjälpa till och klä av sig.. Osv..


Säger:
Mamma, pappa, e dä, titta, tutt & moll(katterna), dåtta(råtta), djika(dricka), tata(tack), öja(blöja), a e de?(vad är de?) ja, nej, hej. äta, inte , fove, okej, kaka, akta, anka, maka, sitta, mja(mjau) osv.


Övrigt: 

♥ Tiffany har storlek: 80/86 på kläder.

♥ Hon använder Libero upandgo storlek: 4. (7-11kg)
♥ Sover 1gång om dagen nu och bara 1timme.
♥ Bassängträning 1gång/veckan, tycker hon är roligt.
♥ Försöker gärna jaga katterna & råttan.
♥ Är en stark och envis tjej som verkligen kämpar!
 

Av julimamma - 5 april 2012 22:55

Så nu ser Tiffanys måltider ut:
Frukost kl 09:45 = Gröt & 2års välling 200ml.
Mellanmål kl 12:00 = Maka & Smoothie 200ml.
Mat kl 14:30 = Vanlig mat & Mjölk.
Middag kl 17:30 = Gröt & Mjölk.
Kvällsmål kl 19:45 =  2års välling 200ml.


Vi har ännu inte fått hem Tiffanys smoothie så hon får just nu ersättning/mjölk. Tiffany har ätit jätte bra sista tiden men ibland vill hon inte alltid samarbeta men äter iallafall. Något hon inte är lika glad av att få är barngröt som dietisten såd för tyckte de var bra om Tiffany äter det ett par månader till. Men man använda sin fantasi så man lyckas lura i Tiffany lite gröt iallafall.

Av julimamma - 5 april 2012 20:48

Under dagen har Tiffany sovit middag och jag kollade på Unga mödrar och sen kom "R" hem och så vaknade Tiffany och jag gav henne middag och sen fick hon leka en stund.
Innan jag började dammsuga så sa Tiffany:
- (Tiffany) Äta maka, pekade på micron.
- (Jag) Ska du äta igen, du åt för 1timme sen.
- (Tiffany) Ja, äta.
Jag gav henne en bit maka som var tunnbröd och hon sa: Tack, äta maka.


Så började jag dammsuga och "R" gjorde rent kylskåpet så TIffany var inte helt ensam i köket. När jag var nästan klar ville hon har mer maka så hon fick en bit till sen ville hon ha mjölk. När jag hade dammsugit och torka golven och Tiffany var nästan klar så fick hon torka munnen sen ville hon leka på sitt rum en stund och så fick hon bada och använde sina badkritor vilket hon tyckte var roligt. Sen fick hon välling och sen sova för natten vid kl 20 och somnade utan några problem och jag kollade på Lyxfällan och nu sitter jag vid datan och tänkte kolla på Sjukhuset på tv3play.
Sen blir de och duscha och ta de lugnt och lägga mig skapligt för natten. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll. Skriver mer imorgon under dagen/kvällen när jag har tid. Ha de bra!

Av julimamma - 5 april 2012 15:22

(20månader & 19dagar.)  Tiffany har lärt sig och torka munnen efter hon har ätit,  blir ledsen om hon inte får göra de själv.
 

Av julimamma - 5 april 2012 14:58

Imorse vaknade Tiffany innan kl 09:00 och jag gick upp vid kl 09:30 och "R" hade gått precis till jobbet då. Vi åt frukost och sen tränade vi en stund och kollade på tv samtidigt och sen fick Tiffany leka på sitt rum.
Vid kl 12:45 åt vi mellis sen strax efter kl 13 var vi klara och då gick vi ut med sopporna och gick till lekparken en stund och där gick Tiffany runt för fullt, hon verkar tycka det är roligare och gå nu med sina nya skor för hon går mycket bättre i dom. Tiffany satt i sandlådan, lekte i klätterställningen och satt på gunghästen(panda) och gick runt en del när jag höll henne i händerna. Sen när vi skulle gå in fick jag inte bära henne då skulle hon gå själv och det är ändå 300meter från lekparken till porten och hon gick in själv med och stod i hissen sen ut själv när vi kom in så satte hon sig på golvet för att börja försöka ta av sig skorna och mössan, jackan drog hon ner dragkedjan på själv med och så försökte hon även dra ner dragkedjan på byxorna med. Hon har verkligen börja bli duktig och försöker göra mycket själv men inte riktigt lyckas med allt men hon försöker och det är de viktigaste.
Just nu ligger hon i sängen och sover middag och jag sitter vid datan en stund tänkte strax vila en stund jag med. Skriver mer sneare ikväll. Ha de bra!

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards