Tiffanys & Lillsyskon, ♥

Alla inlägg under juli 2012

Av julimamma - 7 juli 2012 00:00

Under dagen ringde jag till Dagvården som vi gick mycket förut med Tiffany dels för hon fick sprutor där och lite annat med. Förit har hon fått sprutor som var: RS-spruta - mot RS-virus(Synagis) och Influensa-spruta. 
Så har Tiffany inte helt fullt immunförsvar som "normala-barn", hon har någon procent mindre, men det är ingenting hon kommer få vaccination emot om hon inte kommer vara sjuk hela tiden när hon har börja på dagis(förskolan).
Men till hösten kommer Tiffany få influsensa-spruta iallafall det är ett extra skydd för henne så hon inte blir förkyld lättare och hela tiden. Hur länge hon ska få den sprutan det vet vi inte heller, men hon får den eftersom hon är i den riskzonen för hon är hjärtbarn.

Vi fick även en faktura igår för att vi hade "missat" ett besök hos dietisten & logopeden i Västerås, men vi hade aldrig fått den kallelsen hem ens och det stod i datan imorse när jag pratade med henne i expritionen. Så hon förstod att vi blev förvånade över att vi hade fått en faktura istället för en kallelse till besöket. Så vi kunde bara riva räkningen och vara glada igen. Hurra!
Men jag pratade med dietisten under eftermiddagen med och hon visste inte om att vi har fått en ny dietist på Habliteringen, men hon och den gamla logopeden ville träffa oss en sista gång ev. och bara stämma av de sista och säga Hej då och önska oss lycka till.

Men vi har inte ens fått någon ny tid till den nya dietisten eller något namn på den personen heller så vi får se om vi kommer träffa henne under hösten eller närmare till julen. Det är ingen som vet det heller så vi får se hur de blir med det.
Vi har haft en del besök på Habliteringen den sista tiden men de är för dom ville kolla hur Tiffany är i utvecklingen osv. och sen att vi verkligen skulle komma igång med det snarast med eftersom vi inte ska gå kvar i Västerås längre.
Sen blir de nya kontroller till augusti/september för dom vill se vad som har hänt under sommaren med Tiffany.

Så det kommer bli lugnare med en del kontroller ett par veckor nu fram över men vi har även BVC med men de är slutet av denna månad så denna gång kommer de gå ca 6veckor emellan kontrollerna nu. Men de är för att dom har semester och dom är inte så oroliga att Tiffany ska ha gått ner i vikt eftersom det var länge sen nu, sist var i januari när vi var ner till Göteborg på kontroll. Sista månaderna har Tiffany gått upp jätte bra och börjar komma upp till en fin kurva igen.

Det var lite uppdateringar om de nu med..!

Av julimamma - 6 juli 2012 23:52

Under dagen har de mest varit lugnt och Tiffany sov middag och jag somnade på soffan en stund jag med. Annars under dagen har vi varit till affären och handla sen bara tagit de lugnt men de är rätt skönt de med ibland.

Under kvällen har jag pyssla lite och sen lagt Tiffany men ikväll var hon på lekhumör så hon satt i sin säng och lekte en stund innan hon somnade. Ska ta en dusch strax sen blir de kanske kolla på någon film sen sova, kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll. Tänkte lägga upp lite bilder från igår när Tiffany bada i sin pool.

Det är 11dagar kvar tills Tiffany blir 2år.  
   
Hittade bilder på Tiffany från förra året på midsommar och i år.
Hon har verkligen växt till sig massor, vår prinsessa som snart blir 2år.

Av julimamma - 6 juli 2012 11:44

Tänkte skriva lite snabbt nu fast jag har inte så mycket tid just nu egentligen.
Men iallafall så vaknade Tiffany vid kl 10 och vi åt frukost och samtidigt fick jag ringa till sjukhuset i Västerås för dom hade skickat en faktura. Vi hade inte ens fått någon kallelse till Dietisten och logopeden som det var till den 28/6 som de var faktura på tydligen. Men de visade sig att de hade inte ens skickat ut någon kallelse heller så inte konstigt att vi inte hade fått någon.
Men vi ska inte ens gå hos henne längre för vi har fått en ny dietist som vi ska ha istället ifrån Habliteringen. Så jag har försökt ringt till den gamla och tala om de för hon verkar inte ha läst i Tiffanys jornal att vi har bytt till Habliteringen. Så jag lämnade ett medelande om att hon skulle ringa upp får vi se om hon gör det. 
Annars har jag plockat ordning och tänkte strax ta en dusch sen klä på mig sen är det snart dags för mellis till Tiffany med sen får vi se vad som händer under dagen. Har jätte ont i magen just nu för jag har sån mensvärk, inte ofta jag har de men ibland ska man väl ha de också. 

Skriver mer senare under dagen/kvällen. Ha de bra!

Av julimamma - 5 juli 2012 23:45

Imorse vaknade Tiffany vid kl 1o och fick välling och sen ville hon ut på altan och leka. Hon älskar verkligen och få vara ute, så mycket som möjligt. Sen fick Tiffany mellis och efter de åkte jag, Tiffany, brorsan och mamma till sjön och bada men de var bara jag och brorsan som bada. Tiffany doppade fötterna i vattnet men samtidigt som hon tyckte att de var kallt så verkade hon tycka de var skönt och roligt för hon skrattade till några gånger med. 
Efter de åkte vi till affären och handla och Tiffany fick lite mat innan hon somnade men hon ville inte ha så mycket för hon var jätte trött. Så hon somnade ganska direkt och sov ca 1,5timme och då passade jag också på och vila en stund och sen käkade vi pizza och Tiffany fick smaka. Sen gick vi ut en stund till lekparken så Tiffany fick leka i sandlådan en stund och de tyckte hon var jätte roligt för hon hällde och slängde sand överallt. 
När vi kom hem igen så fick hon bada och sen välling så var de dags för Tiffany och sova för natten och somnade utan några problem. Men hon har hosta några gånger under kvällen men sovit som en stock för de och igår hostade hon också. 

När Tiffany somnade kollade jag på ett program på tv på: 
På SVT1 ikväll visades den brittiska dokumentärserien "Barnläkarna". Där visades flera fall med hjärtebarn. Ni som missade kvällens avsnitt kan se reprisen den 6 juli, 9 juli och 11 juli. Finns säkert också på SVT Play.

Något jag rekommenderar er andra och kolla på faktiskt ganska intressant och se de programmet men samtidigt så får man tillbaka minnen i huvudet när vi var ungefär i den sitatuionen med Tiffany. Det var sorgligt, intressant och jobbigt och se på de samtidigt men de är nog också mycket att man har varit med om en del av den situationen själv med Tiffany. Vill bara skicka en tanke till alla barnen i världen och speciellt dom som är på sjukhus just nu och kämpar för fullt, inte bara hjärtsjuka barn ALLA BARNEN!

Vill bara även skriva ett stort: Grattis till Tiffanys sysling (LOVE) som fyller 2år idag!


Ska strax sova nu är jätte trött fast jag vilade en stund förut. Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll. Skriver mer imorgon om jag har tid och om jag har någonting direkt och skriva om. Skriver iallafall när jag har tid nästa gång, försöka njuta så mycket det går av sommaren nu. God natt alla läsare!

Av julimamma - 4 juli 2012 23:24

Imorse tog vi alla sovmorgon och Tiffany vaknade vid kl 11 och åt frukost vid kl 12:30 och sen tog vi de lugnt en stund och så blev de bestämt att jag och Tiffany skulle åka till Kungsör.
Under dagen har Tiffany bada i poolen och sen suttit i solen och lekt en stund utan blöja med och de tyckte hon var skönt med, de verkade som de iallafall. Så åkte vi och hämtade pappa på jobbet och Tiffany somnade i bilen och jag fick springa in på affären med och köpa grädde med. 
Efter de har vi tagit de lugnt och Tiffany vid kl 20:30 i vagnen sen vaknade hon vid kl 23:30 och då fick hon välling och drack upp så gott som allting och fick ny blöja sen satte jag ihop hennes säng och nu ligger hon där och sover som en stock sötnosen. 
Jag ska strax sova jag med för jag är jätte trött ikväll. Tänkte lägga upp lite bilder från igår innan vi åkte till Kolmården och när vi var där, men bilderna är inte i ordning heller. Men det var en apa som klättrade på Tiffanys vagn under tiden hon sov och de stod på en skylt: RÖR INTE DJUREN! (aporna var lösa)
Men vi var tvunga och röra aporna för dom vägra gå bort från vagnen annars. Men då vart "R" biten av en apa med, den tyckte inte om att man skulle försöka få bort den från vagnen. 

Kommer inte på så mycket mer och skriva ikväll, skriver mer imorgon när jag har tid. Ha de bra och god natt!

Bilder på när Tiffany klättrade i soffan. Det gör hon ofta nu och klättrar upp, kollar bakom soffan och sen dansar hon lite med och så sätter hon sig igen och börjar om igen...
   
Bilder från Kolmården den 3juli 2012: på Delfin uppvisningen, ormar, apor, kameler osv...

Av julimamma - 2 juli 2012 23:45

 
Världens sötaste, universums sötaste och jordens sötaste dotter det har jag. Jag älskar dig Tiffany!
(Bilden har en killkompis tagit ikväll när vi var ut en stund.)

Av julimamma - 2 juli 2012 20:27

Imorse fick jag sovmorgon för "R" tog hand om Tiffany men jag vaknade vid kl 10:30 och sen åt vi frukost och började plocka ordning och så började jag dammsuga och sen skrua golven med. 
Efter de fick Tiffany mellis och sen plockade vi ihop saker i lägenheten som skulle till tippen och så gick vi upp på vinden med och plockade med där ifrån med. Sen åkte "R" till tippen med sakerna och jag försökte få Tiffany och sova middag men de ville hon inte göra, så tog vi även ner Tiffanys andra barnvagn som har ståt på vinden så jag testade och ha superlim lite på den och sen har vi kört med den ute och det har gått jätte bra.
Annars har vi ätit mat och hängt tvätt och tagit de lugnt. Kommer inte på så mycket mer och skriva nu, skriver mer när jag har tid och har mer och skriva om. Ha de bra!
 
Bilder på när Tiffany ville sitta i vagnen och leka i den.. 

Av julimamma - 1 juli 2012 23:30

Under dagen var vi till Leos lekland i Eskilstuna och det tyckte Tiffany var roligt och jag tänkte lägga in lite bilder från de med eftersom jag inte hade så mycket tid eller ork till det igår. Fast jag har inte så mycket ork nu heller för jag sov ca 4timmar i natt och sen har vi varit på Parken zoo idag igen.
(Iallafall bilder från Leos lekland, inte dom bästa bilderna med iallafall.)
 

»Lite info om mig:


» Lite info om mig:
Ålder: 25år -88 maj.
Sysselsättning: Mammaledig.
Civil Status: Förhållande.
Familj: Sambo "R", dottern Tiffany och lillsyskon i juni.
Djur: 2st katter.

Månaden:

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

»Tiffany ♥

17Juli 2010, 

Tiffany, 2år & 11,5månad. 
3840gram & 49cm lång.

Vikt:
10.250gram, längd: 83cm.
Datum: 17juni 2013

»Gravid lillsyskonet, ♥

*41* +  42.. 

BF 25Juni 2013.
Lillebror / Lillasyster ?? 

Kategorier:

Arkiv

Tidigare år!

Nyfiken, fråga mig:

5 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards